Yksityisyydensuojakäytäntö

Aiheet

Johdanto
Keräämämme henkilötiedot
Keräämämme arkaluonteiset henkilötiedot
Mitä teemme henkilötiedoillasi?
Henkilötietojesi jakaminen
Kolmannen osapuolen toimittajat
Oikeutesi
Evästeet
Tietoturva
Yhteystiedot
Muutokset tietosuojakäytäntöön

Johdanto

Tämän verkkosivuston palveluntarjoaja on OY SRG Finland Ab, joka on osa Etraveli Groupia. Etraveli Groupiin kuuluvat yritykset käsittelevät päivittäisessä liiketoiminnassaan erilaisia henkilötietoja, kuten nimiä, sähköpostiosoitteita ja muita matkustamiseen liittyviä tietoja. Siksi suhtaudumme vakavasti tietoturvaan ja tietosuojalainsäädännön noudattamiseen. Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan, miten keräämme, tallennamme, käytämme ja luovutamme mahdollisia henkilötietojasi, joita keräämme käyttäessäsi tätä verkkosivustoa. Lisäksi kerromme, miten suojaamme henkilötietojesi yksityisyyttä ja luottamuksellisuutta. Olitpa palvelujemme uusi asiakas tai pitkäaikainen käyttäjä, yksityisyytesi on meille tärkeää, joten tutustu hetki käytäntöihimme ja ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää.

Seat24 Travel AB, rek. nro 556584-4684 (”me” tai ”meidän”) on henkilötietojesi niin kutsuttu rekisterinpitäjä ja siksi vastuussa henkilötietojesi käsittelyn lainmukaisuudesta.

Keräämämme henkilötiedot

Yleensä keräämme sellaisia henkilötietoja, joita tarvitsemme, jotta voit tehdä matkajärjestelyjä ja varauksia. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi etu- ja sukunimi, syntymäaika, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Henkilötiedot, joita tarvitsemme verkkosivustojemme kautta tekemiesi matkavarausten toteuttamiseen, ovat ainoat pakolliset tiedot, jotka sinun on annettava. Käyttämiesi matkapalvelujen mukaan voimme kerätä sinulta myös kanta-asiakasnumeron, tietoa erityisruokavaliostasi tai terveydentilastasi (mikäli sovellettavissa) sekä muita matkajärjestelyjesi kannalta olennaisia tietoja tai toisen matkapalvelujen tarjoajan (kuten lentoyhtiöiden ja hotellien) vaatimia tietoja. Luettelo ei ole tyhjentävä. Jos soitat tukipalveluumme, keräämme puhelun aikana antamiasi tietoja. Jäljempänä kuvatun mukaisesti myös evästeemme keräävät joitain tietoja.

Jos teet verkkosivustomme kautta varauksen jollekin muulle henkilölle, pyydämme kyseisen henkilön henkilötietoja. Tällöin sinun on kerrottava kyseisille henkilöille tästä tietosuojakäytännöstä.

Keräämämme arkaluonteiset henkilötiedot

Joissain tapauksissa voimme käsitellä niin kutsuttuja henkilötietojen erityisryhmiä, jotka voidaan katsoa arkaluonteisiksi tiedoiksi. Näin voi olla esimerkiksi, jos (i) olet toimittanut lääkärintodistuksen käyttääksesi peruutusturvaa tai pyytääksesi hyvitystä lentoyhtiöltä, (ii) terveydentilasi tai sairautesi vaikuttaa matkaasi ja pyydät tilanteeseen apua tai se vaatii selvitystä tai (iii) olet pyynnössäsi paljastanut muita sinua koskevia arkaluonteisia tietoja.

Pyydämme suostumuksesi, ennen kuin käsittelemme arkaluonteisia tietojasi. Siksi pyydämme sinua käyttämään arkaluonteisten tietojen toimittamiseen verkkosivustoillamme olevia erityisiä yhteydenottolomakkeita. Yhteydenottolomakkeiden kautta voit antaa sovellettavan tietosuojalainsäädännön edellyttämän suostumuksesi. Kyseisen suostumuksen voi perua milloin tahansa. Emme käsittele sellaisia arkaluonteisia henkilötietoja, joiden käsittelyyn et ole antanut lupaasi tai joita et ole toimittanut meille. Vain tietyillä työntekijöillämme on pääsy arkaluonteisiin henkilötietoihisi. Kun olemme käsitelleet arkaluonteisia henkilötietojasi pyyntösi mukaisesti, poistamme tiedot mahdollisimman nopeasti.

Mitä teemme henkilötiedoillasi?

Jotta saamme käsitellä henkilötietojasi, sovellettava tietosuojalainsäädäntö edellyttää meiltä niin kutsuttua oikeudellista perustaa kuhunkin henkilötietojesi käsittelytarkoitukseen. Tästä syystä olemme laatineet alla olevan taulukon, jossa kuvataan kunkin käyttötarkoituksemme oikeudellinen perusta.

Mitä teemme (tarkoituksemme henkilötietojesi käsittelyyn) Oikeudellinen perustamme Säilytysaika
Meiltä pyytämiesi matkajärjestelyjen ja varausten toteuttaminen (esim. välittämiemme matkapalvelujen varaukset, omien palvelujemme tarjoaminen). Kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpano. Kun olet antanut meille arkaluonteisia henkilötietoja, suostumus on oikeudellinen perusta. Kolme vuotta ostopäivästä. Arkaluonteisia henkilötietoja koskevan suostumuksen voi perua milloin tahansa.
Jos olet päättänyt luoda tilin verkkosivustollemme, tarjoamme kyseisen tilin käyttöösi. Tilin kautta pääsee tarkastelemaan aiempia matkajärjestelyjä ja varauksia koskevia tietoja. Tallennamme myös käyttäjänimesi ja salasanasi. Kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpano. Käyttäjätilisi tietoja sekä aiempiin matkajärjestelyihisi ja varauksiisi liittyviä tietoja säilytetään, kunnes päätät perua käyttäjätilisi verkkosivustomme kautta. Jos et kuitenkaan ole kirjautunut käyttäjätilillesi 18 kuukauden aikana, voimme poistaa kyseisen tilin ja tiedot, mikäli meillä ei ole toista oikeudellista perustaa tietojen säilyttämiseen.
Jos olet aloittanut varausprosessin, mutta ostoa ei ole viety päätökseen, voimme lähettää sinulle sähköpostiviestin, jossa on linkki hakutuloksiin tai aloitettuun varaukseen riippuen siitä, missä vaiheessa varausprosessia verkkosivuston käyttö keskeytettiin. Oikeutettu etumme harjoittaa liiketoimintaa ja mahdollistaa ostostesi tekeminen syöttämättä tietoja uudelleen. Jos et haluat saada näitä sähköpostiviestejä, voit perua tilauksen milloin tahansa sähköpostiviestin kautta. Vuorokauden kuluessa siitä, kun keskeytit varausprosessin.
Ennen kuin matkasi käynnistyy, tarjoamme sinulle matkajärjestelyysi liittyviä lisätietoja ja tarjouksia, kuten mahdollisuuden lisämatkatavaroiden kaltaisiin lisäpalveluihin, sekä muuta tietoa matkastasi. Osa tiedoista perustuu profilointiin, jota tehdään varausprosessin aikana antamiesi tietojen perusteella (esim. matkustuspäiväsi, matkakohteesi jne.). Oikeutettu etumme tarjota sinulle mukavampi matka ja mahdollisuus saada helposti matkaasi koskevaa lisätietoa. Jos et halua saada näitä tietoja, voit perua tilauksen milloin tahansa sähköpostiviestin kautta. Korkeintaan siihen asti, kun matkajärjestelysi alkaa. Muuta vastaavaa käsittelyä voidaan jatkaa alla määritettyjen tarkoituksien mukaisesti.
Matkasi jälkeen voimme lähettää sinulle uutiskirjeemme, jossa on suosituksia muista matkajärjestelyistä sekä sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista. Osa suosituksista perustuu profilointiin, jota tehdään matkan varauksen yhteydessä tekemiesi valintojen ja sähköpostiviesteihimme reagointisi perusteella. Oikeutettu etumme harjoittaa liiketoimintaa ja mahdollistaa sinulle juuri sinua kiinnostavien matkajärjestelyjen tekeminen. Jos et halua saada näitä sähköpostiviestejä, voit perua tilauksen milloin tahansa sähköpostiviestin tai verkkosivustomme kautta. Voit kieltää uutiskirjeiden lähettämisen myös ennen oston viimeistelyä. 3 vuotta ostopäivästä.
Puhelujen nauhoittaminen laadunvalvontatarkoituksissa sekä tulevia pyyntöjäsi ja kyselyjäsi varten. Oikeutettu etumme (i) parantaa palveluamme sisäisen koulutuksen avulla ja, mikäli sovellettavissa, (ii) ratkaista mahdollisia pyyntöjäsi ja vaateitasi. Jos et halua, että puhelu nauhoitetaan, voit vastustaa nauhoittamista ennen kuin nauhoitus alkaa. Kuusi kuukautta puhelun päivämäärästä. Vain tietyillä työntekijöillä on pääsy tallenteeseesi.
Evästeiden käyttäminen tämän verkkosivuston käytettävyyden parantamiseksi, yksilöidyn käyttökokemuksen tarjoamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Käytämme myös istuntoevästeitä parantaaksemme tämän verkkosivuston turvallisuutta. Oikeutettu etumme (i) parantaa verkkosivustoamme, (ii) näyttää sinulle sinua kiinnostavia tarjouksia ja (iii) tarjota turvallinen palvelutarjonta ja verkkosivusto. Jos et halua, että tallennamme evästeitä tietokoneellesi, voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Evästeen tyypin mukaan. Katso jäljempää lisätietoa säilytysajoista.

Edellä mainitun lisäksi ryhdymme sellaisiin päivittäisiin toimenpiteisiin, jotka ovat tarpeen, jotta yritykset voivat tarjota kuluttajille palveluja, kuten huolehtia kirjanpidosta ja laskutuksesta, täyttää rahanpesun ehkäisemistä koskevat velvoitteet ja ylläpitää verkkosivustomme turvallisuutta. Siltä osin kuin sovellettavat lait eivät tätä edellytä, ryhdymme näihin toimenpiteisiin oikeutetun etumme perusteella. Voimme myös analysoida asiakkaidemme käyttäytymistä parantaaksemme verkkosivustoamme ja palvelujamme yleisellä tasolla. Kyseiseen analysointiin käytetään kuitenkin yleistettyjä tai anonymisoituja tietoja aggregoidulla tasolla.

Henkilötietojesi jakaminen

Jaamme henkilötietojasi vain silloin, kun se on tarpeen tässä tietosuojakäytännössä lueteltuihin tarkoituksiin. Voimme jakaa tietojasi Etraveli Groupin muille yrityksille, viranomaisille ja luotetuille liiketoimintakumppaneillemme. Voimme jakaa henkilötietojasi (mukaan lukien arkaluonteisia henkilötietoja, mikäli sovellettavissa) esimerkiksi liiketoimintakumppaneille, kuten lentoyhtiöille, hotellipalvelujen tarjoajille, vakuutusyhtiöille ja GDS-järjestelmille (Global Distribution Systems), matkajärjestelyjesi ja varaustesi mahdollistamiseksi.

Kukin kumppani on itse vastuussa henkilötietojesi käsittelystä saatuaan tiedot meiltä, eli sinun on otettava yhteyttä asiaankuuluvaan kumppaniin, jos sinulla on sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisia oikeuksiasi koskevia pyyntöjä. Suosittelemme lukemaan kumppanien tietosuojakäytännöt, jotta saat tietoa niiden henkilötietojen käsittelystä.

Jaamme henkilötietojasi myös muille yrityksille (niin kutsutuille tietojen käsittelijöille), joita tarvitaan pyytämiesi palvelujen tarjoamiseen. Nämä voivat olla esimerkiksi puhelinpalvelujamme tarjoavia palveluntarjoajia sekä muita toimittajia ja myyjiä, jotka käsittelevät henkilötietojasi toimittaessaan palvelujaan meille (esimerkiksi ulkoinen tallennus).

Matkailualan globaalin luonteen takia henkilötietojasi voidaan käsitellä eri puolilla maailmaa, jos osapuolet, joille jaamme henkilötietojasi, sijaitsevat EU-/ETA-alueen ulkopuolella. Henkilötietojen jakaminen EU-/ETA-alueen ulkopuolelle edellyttää tiettyä oikeudellista perustaa sovellettavan tietosuojalainsäädännön nojalla. Jos Euroopan komissio katsoo, että jokin maa takaa riittävän henkilötietojen tietosuojatason, se on oikeudellinen perustamme. Muussa tapauksessa voimme perustaa kyseisen tietojen jakamisen kolmeen tärkeimpään oikeudelliseen perustaan:

  1. tietojen siirto on tarpeen, jotta voimme toimeenpanna kanssasi solmitun sopimuksen (jos esimerkiksi olet varannut lennon EU:n/ETAn ulkopuolella toimivalta lentoyhtiöltä)
  2. tietojen siirto perustuu Euroopan komission henkilötietojen siirtämistä EU-/ETA-alueen ulkopuolisiin maihin koskeviin vakiolausekkeisiin (kopio näistä tietosuojaa koskevista vakiolausekkeista on saatavilla osoitteessa http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/transfer/)
  3. EU:n ja Yhdysvaltojen välinen Privacy Shield -järjestely, jossa tietoja siirretään Yhdysvaltoihin ja vastaanottaja täyttää asianmukaiset vaatimukset.

Kolmannen osapuolen toimittajat

Huomaa, että verkkosivustollamme on linkkejä muille verkkosivustoille ja kolmannen osapuolen tarjoamaa sisältöä. Tämä tietosuojakäytäntö koskee vain omaa verkkosivustoamme ja omia palvelujamme. Kun siirryt linkkien avulla muille verkkosivustoille tai käytät kolmannen osapuolen palveluja ja tuotteita, perehdy niiden tietosuojakäytäntöihin. Jos otat meihin yhteyttä sosiaalisen median kautta, tämä tietosuojakäytäntö ei koske kyseisen yhteydenoton yhteydessä antamiasi henkilötietoja. Suosittelemme tällöin lukemaan kyseisen sosiaalisen median tarjoajan tietosuojakäytännön.

Oikeutesi

Sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaan sinulla on tiettyjä oikeuksia niin kutsuttuna rekisteröitynä. Luettelemme alla oikeutesi. Sinulla on muun muassa seuraavat oikeudet:

  1. Oikeus saada pääsy tietoihin – Sinulla on oikeus saada pääsy käsittelemiimme henkilötietoihisi. Lisäksi sinulla on oikeus saada tiettyjä tietoja siitä, mitä teemme henkilötiedoillasi. Kyseiset tiedot annetaan tässä asiakirjassa.
  2. Oikeus tietojen oikaisemiseen – Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus oikaista sinua koskevat virheelliset tiedot ja täydentää puutteellisia henkilötietoja. Huomaa, että emme välttämättä pysty korjaamaan antamiasi virheellisiä henkilötietoja esimerkiksi lentoyhtiöiden sääntöjen vuoksi, ja että kyseisistä muutoksista voi koitua lisäkustannuksia.
  3. Oikeus tietojen poistamiseen – Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus saada henkilötietosi poistettua. Tätä kutsutaan oikeudeksi tulla unohdetuksi.
  4. Oikeus rajoittaa käsittelyä – Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus rajoittaa henkilötietojesi käyttöä.
  5. Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen – Sinulla on oikeus saada meiltä henkilötietosi (tai saada henkilötietosi välitettyä suoraan toiselle rekisterinpitäjälle) jäsennetyssä, yleisesti käytettävässä ja koneellisesti luettavassa muodossa.
  6. Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä – Sinulla on oikeus vastustaa tietyntyyppistä tekemäämme tietojen käsittelyä. Tämä koskee kaikkia toimiamme, jotka perustuvat oikeutettuun etuumme.

Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus sovellettavalle tietosuojaviranomaiselle.

Evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi, osa vain selaimen sulkemiseen asti (niin kutsutut istuntoevästeet) ja osa pidemmäksi ajaksi (niin kutsutut pysyvät evästeet). Jos et halua sallia evästeiden tallennusta tietokoneellesi, voit muuttaa selaimesi asetuksia. Huomaa kuitenkin, että joissain tapauksissa tietyt verkkosivustomme toiminnot eivät välttämättä toimi tällöin kunnolla eikä osa sisällöstä välttämättä näy oikein.

Tällä verkkosivustolla käytetään evästeitä useista eri syistä, esimerkiksi käyttökokemuksen yksilöimiseksi, verkkosivuston käytettävyyden parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Käytämme myös istuntoevästeitä parantaaksemme tämän verkkosivuston turvallisuutta.

Kun käytämme evästeitä, saatamme joissain tapauksissa jakaa tietoja kolmansille osapuolille. Käytämme esimerkiksi Google Analytics- ja Google AdWords -palveluja, jotka lähettävät verkkosivuston käyttötietoja Googlen palvelimille. Google Analytics ei tunnista yksittäisiä käyttäjiä eikä yhdistä IP-osoitettasi mihinkään muihin Googlen hallussa oleviin tietoihin. Käytämme Googlen tarjoamia raportteja ymmärtääksemme paremmin verkkosivuston liikennettä ja verkkosivujen käyttöä sekä optimoidaksemme Googlelta ja muilta mainontaverkostoilta ostettua mainontaa. Google voi käsitellä tietoja Googlen tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla ja tässä osiossa kuvattuihin tarkoituksiin. Voit estää Google Analyticsin käytön poistamalla tai estämällä evästeen käytön, poistamalla JavaScriptin käytöstä ja käyttämällä Googlen tarjoamaa opt out -palvelua. Jos haluat estää Googlen mainostoimintojen käytön, käytä tätä linkkiä.

Verkkosivustollamme käytetään myös Facebook-jäljitettä, joka kerää anonymisoitua ja aggregoitua tietoa, jonka avulla voimme optimoida mainoshankintoja Facebookin eri alustoilta (mukaan lukien Instagram). Facebook kerää käyttäjätunnisteen, jonka avulla se voi määrittää, onko käyttäjä vieraillut sivustolla, jolla käytetään Facebook-jäljitettä. Me mainostajina emme voi kuitenkaan koskaan tunnistaa tietyn käyttäjän toimintaa. Facebook ja siihen liittyvät alustat ovat läheisessä mainonnan ekosysteemissä, jossa niiden käyttäjät voivat säädellä, antavatko ne mainostajille suostumuksen käyttää verkkosivustoiltaan kerättyjä tietoja Facebook-mainosten ostamiseen. Voit tarkastella ja muuttaa Facebookin mainosasetuksia käyttämällä tätä linkkiä.

Lisäksi verkkosivustollamme käytetään Microsoft Bingin, TripAdvisorin ja TvSquaredin tulosseurantaa ja evästeitä (voit tutustua niiden tietosuojakäytäntöihin napsauttamalla linkkejä). Kaikki nämä palvelut keräävät aggregoitua tilastotietoa, jonka avulla voimme optimoida mainoshankintojamme. Me mainostajina emme voi tunnistaa yksittäistä käyttäjää näiden tietojen avulla. Voit ottaa nämä evästeet pois käytöstä selainasetustesi kautta.

Läpinäkyvyyden vuoksi olemme laatineet yhteenvedon tällä verkkosivustolla käytettävistä evästeistä.
Lisätietoa evästeistä on osoitteessa www.youronlinechoices.com.

Tietoturva

Olemme ryhtyneet useisiin teknisiin ja organisatorisiin turvatoimiin pitääksemme henkilötietosi turvassa. Huolehdimme esimerkiksi tarkasti kaikkien järjestelmien teknisestä turvallisuudesta (esim. jäljitettävyys, palautussuunnitelmat, pääsyn rajoittaminen jne.). Lisäksi sovellamme tiettyjä käytäntöjä varmistaaksemme, että työntekijämme (joita luonnollisesti sitovat salassapitovelvoitteet) käyttävät henkilötietoja vain silloin, kun se on tarpeen. Kyseisissä käytännöissä myös määritetään vaatimukset niihin tilanteisiin, joissa käytämme alihankkijoita tai otamme käyttöön uusia IT-järjestelmiä.

Miten voit ottaa meihin yhteyttä?

Jos sinulla on henkilötietojesi käsittelyyn tai evästeiden käyttöön liittyvää kysyttävää tai jos haluat käyttää sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisia oikeuksiasi, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@etraveli.com tai käytä seuraavia yhteystietoja:

Seat24 Travel AB
Att: Privacy Manager
P.O Box 1340
751 43 Uppsala
Sverige

Muutokset tietosuojakäytäntöön

Jos teemme muutoksia henkilötietojesi käsittelyyn tai evästeiden käyttöön, päivitämme tämän tietosuojakäytännön välittömästi ja julkaisemme sen tällä verkkosivustolla.

Viimeksi päivitetty: 23.5.2018.

Header
Subject
Body
Footer