Lennä viikonlopuksi Eurooppaan

Parhaat lentohinnat

14.06.2001 Internet-matkatoimisto Seat24 aloittaa Norjan markkinoilla.

Internet-matkatoimisto Seat24 avaa palvelunsa nyt myös norjalaisille käyttäjille. Uusi aluevaltaus on seurausta menestyksestä Ruotsin matkailumarkkinoilla, jatkuvasta kasvusta ja hyvästä taloudellisesta tilanteesta. Samalla matkoja varataan Internetin kautta yhä enemmän.

Uppsalassa toimiva yritys Seat24 tuo palvelunsa Norjan markkinoille. Viime vuoden kesäkuusta alkaen osoitteessa www.seat24.com on toiminut automaattinen lennonvarauspalvelu. Asiakas varaa lennot itse verkossa helposti ja nopeasti sekä saa vastauksen heti. Varauksen on oltava valmis 2 minuutissa ja järjestelmä varmistaa, että asiakkaalle tarjotaan edullisinta mahdollista hintaa.

- Tämä on ensimmäinen askel suunnitelmallisessa kansainvälistymisessä, sanoo Seat24-yhtiön toimitusjohtaja Ralph Axelson. Norjan markkinat ovat tietysti kiinnostavat. Meillä käy jo nyt ruotsalaisessa sivustossamme paljon norjalaisia käyttäjiä. Norjalaisten on nimittäin edullista matkustaa Ruotsin kautta.

Seat 24 on kasvanut voimakkaasti alusta asti. Vuodenvaihteen jälkeen kasvuvauhti on ollut jopa 70 prosenttia kuukaudessa. Markkinatutkimusyhtiö Market Watchin tutkimuksesta ilmenee, että yksityishenkilöiden Internetin kautta varaamien matkojen määrä on kasvanut vuodessa 31 prosenttia. Nopeasta kasvusta huolimatta Seat24 on osoittanut pystyvänsä hyvään kustannustehokkuuteen ja yksinkertaisiin liiketoimintakonsepteihin, jotka kannattavat sähköisessä kaupassa - yritys on ollut jo pitkään velaton.

Markkinatutkimusyritys Netsurvey havaitsi äskettäin, että noin 80 prosenttia Internet-käyttäjistä etsii tietoja ja hintoja verkosta. Näistä käyttäjistä yli 40 prosenttia on varannut matkan Internetistä viimeisten 12 kuukauden aikana. Netsurvey uskoo muun muassa, että vaikeakäyttöiset sivustot ovat syynä siihen, että perinteinen varaustoiminta on vielä vallalla.

- Meillä on todella yksinkertainen ja helppokäyttöinen sivusto, jonka hakukone toimii tehokkaasti ja nopeasti, jatkaa Ralph Axelson. Netsurveyn tutkimus osoittaa, että Internet-matkamarkkinoilla on huikeat mahdollisuudet, jos pystyy tarjoamaan helppokäyttöisiä palveluita.

Seat24 on Uppsalassa toimiva Internet-matkatoimisto, joka välittää maailman johtavien lentoyhtiöiden lippuja. Yrityksen sivustossa on erittäin helppokäyttöinen hakukone, joka ehdottaa edullisimpia lentovaihtoehtoja. Varaus tehdään suoraan kotisivulla. Sivusto avattiin Ruotsissa kesäkuussa 2000. Tavoitteena on, että yritys on vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaissa vuoden 2001 kuluessa. Tämän jälkeen yritys laajenee useisiin Euroopan maihin 2 vuoden kuluessa. Seat24-toimiston taustalla on muun muassa toimitusjohtaja Ralph Axelson, jolla on pitkä kokemus matkailualan eri tehtävistä. Viimeksi hän on vastannut Carlson Wagonlit Travels -liikematkatoimistojen toiminnasta Skandinaviassa. Carlson Wagonlit Travelsin palveluksessa on 440 henkilöä ja sen liikevaihto on 4 miljardia Ruotsin kruunua.

Header
Subject
Body
Footer