Lennä viikonlopuksi Eurooppaan

Parhaat lentohinnat

25 parasta lentohintaa

Budapest

Budapest

Budapestia on kutsuttu Itä-Euroopan Pariisiksi. Sen vaikuttavassa arkkitehtuurissa loisteliaat länsimaiset vaikutteet yhdistyvät vanhempiin perinteisiin.

Historia

Budapest on muuttuva kaupunki. Paikalla on ollut asutusta tuhansien vuosien ajan, ja nykyään Budapest on yksi Euroopan 10 suurimmasta kaupungista. Tonava-joki jakaa kaupungin kahteen osaan, Budaan ja Pestiin. Ne olivat aluksi kaksi erillistä kaupunkia, jotka yhdistettiin vuonna 1873. Idyllinen Buda on vuoristoisempi ja Pest puolestaan tyylikäs ja huomattavasti suurempi.

Nähtävyydet

Budapestissa on paljon tekemistä. Buda-puolen linnakalliolla on ollut linna keskiajalta lähtien. Nykyään suurin osa rakennuksesta edustaa barokkityyliä. Kalliolta on lisäksi upea näköala kaupungin ylitse. Pest-puolella voi tutustua Budapestin kauniiseen parlamenttiin tai haistella salamin ja paprikajauheen tuoksuja suuressa kauppahallissa. Kaupungissa on tarjolla loputtomasti ruoka- ja juomapaikkoja ihastuttavasta Gerbauds-kahvilasta pieniin, perineisiin unkarilaisravintoloihin. Budapestin-matkaan kannattaa myös ehdottomasti sisällyttää käynti jossakin kaupungin kuuluisista kylpylöistä, joita on joka makuun.

Matkoja Budapestiin

Seat24 auttaa Budapestin-matkasi suunnittelussa. Meiltä voit varata matkat, hotellihuoneet ja vuokra-autot.

Header
Subject
Body
Footer