Lennä viikonlopuksi Eurooppaan

Parhaat lentohinnat

25 parasta lentohintaa

Lissabon

Lissabon

Lissabonissa upea arkkitehtuuri ja kuvaukselliset ravintolat odottavat vierailijoita. Kadut johtavat ylös St. George -linnaan, joka vartioi kaupunkia. Käveltyään päivän Lissabonissa huomaakin, että raitiovaunut sopivat loistavasti nähtävyyksien katseluun. Raitiovaunut kulkevat pitkin kapeita kujia, ja toisinaan välimatkat talojen seiniin tuntuvat melko pieniltä. Lissabon hurmaa silti. Kun olet kiipeillyt mäkisillä kaduilla ja tutustunut eri kaupunginosien pieniin korttelikuppiloihin ja krouveihin, huomaat Lissabonin muistuttavan pikkukaupunkia sekä tyyliltään että tunnelmaltaan.

Shoppailua Lissabonissa

Shoppailusta kiinnostuneiden kannattaa suunnistaa Lissabonissa kukkuloiden välissä sijaitseviin kortteleihin, joissa kauppakadut ovat. Näissä kortteleissa käy selväksi, että Lissabon ei ole unelias eteläeurooppalainen kaupunki, vaan moderni keskus, jossa vanha arkkitehtuuri yhdistyy teräs- ja lasirakennuksiin. Se on eurooppalainen suurkaupunki, jossa toimivat pankit ja merkkiliikkeet.

Vaikka Lissabon sijaitsee samalla korkeudella Espanjan aurinkorannikon kanssa, meressä voi uida vain osan kesää. Kylmä Atlantti ei ole aivan niin miellyttävä kuin Välimeri. Vierailijat eivät kuitenkaan tule Lissaboniin ensisijaisesti uimisen takia. Se on hurmaava kaupunki, jonka kaoottisessa kaupunkirakenteessa vanha yhdistyy uuteen lämpimissä tunnelmissa.

Header
Subject
Body
Footer