Lennä viikonlopuksi Eurooppaan

Parhaat lentohinnat

25 parasta lentohintaa

Riika

Riika

Matka Latvian Riikaan vie muualle sekä ajassa että paikassa, vaikka matka onkin lyhyt. Riika sijaitsee kauniilla paikalla Daugava-virran rannalla Itämeren lähellä. Riiassa on nykyään paljon osia, joita leimaa Latvian aika osana Neuvostoliittoa. Riian todellinen viehätys piilee kuitenkin kaupungin vanhoissa kortteleissa, joissa on keskiaikaisia rakennuksia. Riiassa on rakennuksia, joiden on annettu ruostua maan tultua itsenäiseksi. Keskiaikaisen arkkitehtuurin lisäksi Riiassa on jugend-rakennuksia. Ne luovat kaupunkiin vakautta, joka muodostaa vastakohdan Neuvostoliiton aikana valmistuneille rakennuksille.

Mitä Riiassa voi tehdä?

Riiassa kukoistaa muun Baltian tavoin käsityötaide eri muodoissaan, joista yleisimpiä ovat kangas-, keramiikka- ja puutyöt. Useimmat myyjät toimivat Riian vanhassa kaupungissa, ja he myyvät pääasiassa itse tekemiään tuotteita. Osalla on myyntitiski keskustorilla, kun taas toisilla on pieniä kauppoja kujien varsilla. Kaupunginosa on todella viehättävä, ja siellä on mukava seikkailla pitkin mutkittelevia kujia unelmoiden ajasta, jolloin kaupunki syntyi ja markkinat kuuluivat arkipäivään.

Latvia on moderni länsimaa

Riika on monessa asiassa moderni pääkaupunki. Muiden länsimaiden tavoin se tarkoittaa kulttuurien sekoittumista. Tämän huomaa erityisesti Riian ravintoloissa. Tarjolla on ruokaa kaikkialta maailmasta, Italiasta, Aasiasta, Yhdysvalloista ja niin edelleen. Osa uuden maan viehätystä voi kuitenkin olla uuden ruokakulttuurin kokeilemisessa, ja Riia on tietenkin täynnä latvialaista ruokaa tarjoavia ravintoloita.

Header
Subject
Body
Footer