Lennä viikonlopuksi Eurooppaan

25 parasta lentohintaa

Helsinki

Helsinki

Helsinki on aivan lähellä, mutta henkii silti mannermaisuutta ja eurooppalaisuutta. Helsingin kansainvälisyyden huomaa heti astuessaan ulos lentokoneesta. Länsi ja Itä kohtaavat sekä kielten että kulttuurien osalta. Kaikkialla kuulee eri kieliä, slaavilaisia kieliä, englantia ja pohjoismaisia kieliä.

Kaduilla kulkiessaan voi ihailla arkkitehtuuria, jossa nostalgia sekoittuu venäläistyyliin ja uusimpaan modernismiin. Samaa voidaan sanoa ravintolatarjonnasta. Suomen kuuluminen aikaisemmin Ruotsiin käy ilmi kaikkialla, mutta myös Helsingin omaperäinen kulttuuri yllättää. Vanhemmissa kortteleissa näkee tietysti ruotsalaista kustavilaistyyliä, mutta arkkitehtuuriin kuuluu myös paljon muuta.

Helsingin venäläinen kirkko on kunnioitusta herättävä rakennus. Ortodoksisessa kirkossa useimpina päivinä soitettava musiikki on nautittava ja mieleenpainuva kokemus kenelle tahansa. Juuri Helsingin venäläinen puoli voi tulla monelle yllätyksenä. Helsingissä on useita venäläisiä ravintoloita, jotka tarjoavat muun muassa karhua ja borst-keittoa.

Suomalainen käsityö ja erityisesti lasi ovat maailmanluokan tasoa. Kannattaa käydä joko jossakin Helsingin taidemuseossa tai lasikaupoissa. Helsinki on usein tuntemattomaksi jäänyt aarre, jonne Ruotsista lentää lyhyessä ajassa. Tutustu ihmeessä naapurimaahan.

Header
Subject
Body
Footer