Lennä viikonlopuksi Eurooppaan

Parhaat lentohinnat

25 parasta lentohintaa

Zürich

Zurich

Zürich levittäytyy molemmin puolin Limmat-jokea, joka monen vanhan eurooppalaisen kaupungin tavoin nykyisin jakaa kaupungin, kun se aikoinaan synnytti sen. Nykyisin joki on lähinnä ihastuttava lisäpiirre. Yleensäkin Zürich on monella tapaa luonnonläheinen suurkaupunki, joka sijoittuu vuorenhuippujen ja läheisen Zürich-järven väliin.

Mitä muuta sitten Zürichissä voi tehdä sen lisäksi, että ihastelee kaupungin kiehtovia pikkukatuja tai modernia kaupunginosaa järven rannalla? Sveitsi tunnetaan perinteisesti juustosta ja suklaasta, eikä Zürich ole tässä suhteessa mikään poikkeus. Joidenkin mielestä täältä saa maailman parasta suklaata, ja sen todistaminen on aina yhtä mukavaa.

Muutoin Zürich on varsinkin kulttuurikaupunki täynnään taidegallerioita ja klassisen musiikin tarjontaa Zürichille luonteenomaisissa lukuisissa katedraaleissa ja kirkoissa. Dadaismi ja sen taiteilijat, kuten Marcel Duchamp, sanotaan olevan kotoisin Zürichistä. On piristävää ajatella, että Zürichin nykyisiä ylellisyyskauppoja ja kauppakeskuksia edelsivät taiteilijat, jotka mursivat tavanomaisuuden ja estetiikan rajat.

Zürich on alppiparatiisi sille, joka haluaa yhdistää loistavat laskettelumaastot ja shoppailun aidossa sveitsiläisessä ympäristössä.

Header
Subject
Body
Footer