Lennä viikonlopuksi Eurooppaan

25 parasta lentohintaa

Firenze

Firenze

Firenze on kaupunki, joka saa sinut haukkomaan henkeäsi ensi hetkestä alkaen. Sama jatkuu, kun näet, mitä kaikkea häikäisevän arkkitehtuurin sisällä tapahtuu. Firenze on todellakin yksi ihmiskunnan komeimmista luomuksista. Länsimaiden historia on aivan käsin kosketeltavaa muinaisista roomalaisista aina tämän päivän Italian kulttuuri- ja arkkitehtuurisuuntauksiin. Se on osa Firenzen olemusta.

Firenzessä on vallitsevana keskiaikainen arkkitehtuuri. Tunnetuin rakennus on ehkä Santa Maria del Fiore -katedraalin kupo Il Dumo, jonka on suunnitellut arkkitehti Brunelleschi. Firenzen 42 metriä leveä ja 55 metrin korkea kupoli tekee vaikutuksen ja antaa kaupungille sen mahtavan luonteen. Lisää vaikuttavia rakennuksia näkee kulkiessaan Firenzen vanhoilla nupukivikaduilla ja valtavilla toreilla.

Jos vierailee jossakin Firenzen monista kupoleista, katedraaleista ja muista historiallisista rakennuksista, voi ihailla lähes pyhimyksen asemassa olevien taiteilijoiden, kuten Botticellin, Martinin, Giotton ja Giambolognan, töitä.

Viiniä ja ruokaa Firenzessä

Firenze on Toscanan alueen pääkaupunki, joten viinivalikoimat kuuluvat maailman parhaisiin. Viinejä täydentää tietenkin keittiö, joka kuuluu Italian ylpeydenaiheisiin. Tarjolla on herkullisia raaka-aineita lähialueilta. Juuri hyvien raaka-aineiden saatavuuden ansiosta ruokalajit ovat yksinkertaisia, niissä käytetään vähän raaka-aineita ja luonnonaineksia ja ne maistuvat uskomattoman hyviltä.

Firenze on juhlaa kaikille aisteille. Palaat matkalta mieli ja keho tyytyväisenä.

Header
Subject
Body
Footer