Lennä viikonlopuksi Eurooppaan

25 parasta lentohintaa

Zagreb

Zagreb

Kroatiasta on sodan ja Jugoslavian hajoamisen jälkeen tullut jälleen suosittu matkakohde, varsinkin pääkaupunki Zagrebista. Zagreb tuo tunteen vanhasta Euroopasta häikäisevän arkkitehtuurin ansiosta, varsinkin vanhassa Gornij Grad -kaupunginosassa, jota kutsutaan myös yläkaupungiksi.

Eräs Zagrebin eduista on hintataso. Hinnat ovat kauttaaltaan edulliset niin ruoan, asumisen kuin viihteenkin osalta. Hinnat eivät vielä ole nousseet tarjonnan tasolle, joten Zagrebissa voi yöpyä huippuhotellissa normaalin länsieurooppalaisen hotellin hinnalla. Zagreb pyrkii tasavertaiseksi eurooppalaiseksi turistikohteeksi. Tämän vuoksi ravintoloiden ja hotellien taso on hyvä ja valinnanvara laaja.

Peter Englund nimitti Zagreb eräänlaiseksi balkanilaiseksi Prahaksi kaupungin kuvauksessaan. Tämä on totta sekä ulkonäön että tarjonnan osalta. Taidehistoriallisia kohteita on useita ja vanhat rakennukset on vähitellen rakennettu ennalleen. Kävely kaupungilla on kokemus itsessään, ja monin paikoin näkyy vaurioituneita rakennuksia muistutuksena konfliktista.

Poikkeuksellisesti Zagreb on loistava matkakohde golfareille. Muutaman minuutin ajomatkan päässä Zagrebin keskustasta löytyy hyvin hoidettuja golfkenttiä kroatialaisessa maisemassa. Kentät on tehty pääasiassa ammattilaisia varten, mutta halukkaat ovat tervetulleita pelaamaan.

Zagreb on muuttuva kaupunki. Kannattaa tutustua siihen, ennen kuin länsimaisuus muuttaa sitä liikaa ja hinnat ovat nousseet!

Header
Subject
Body
Footer