Lennä viikonlopuksi Eurooppaan

Parhaat lentohinnat

25 parasta lentohintaa

Rooma

Rooma

Italian pääkaupunki Rooma oli jo antiikin aikaan Rooman valtakunnan keskus. Legendan mukaan veljekset Romulus ja Remus perustivat kaupungin vuonna 735eKr.

Historiallisia nähtävyyksiä

Rooma on tulvillaan historiaa. Täällä on lukuisia historiallisia jäännöksiä, jopa etruskien ajalta. Antiikin suurvallan jäänteitä on paljon, esimerkiksi amfiteatteri Colosseum. Sinne mahtui kaikkiaan 75 000 katselijaa ja siellä järjestettiin esimerkiksi gladiaattoritaisteluita ja näytelmiä. Täällä sijaitsee myös kuuluisa tori Forum Romanum, antiikin Rooman virallinen keskus, jonne oli keskittynyt taloudellinen ja poliittinen toiminta. Roomassa voit käydä useilla muillakin antiikin ajan jäänteillä, kuten hevoskilparata Circus Maximuksella ja Tituksen riemukaarella.

Kaupunkiin on myös lyönyt leimansa katolinen kirkko, jonka keskus on itsenäinen Vatikaanivaltio. Se on maailman tunnetuin teokratia, jonka valtionpäämies on eliniäksi valittu Paavi. Vatikaanissa voit tutustua maailmankuuluun Pietarin kirkkoon, Sikstuksen kappeliin ja Vatikaani-museoon.

Sesonki

Roomaan on mukavinta matkustaa talvella tai alkukeväästä, jolloin turistikausi ei ole vielä pahimmillaan.

Matka Roomaan

Seat24-sivuston kautta voit varata sekä lentoliput, hotellihuoneen että vuokra-auton matkaasi varten.

Header
Subject
Body
Footer