Lennä viikonlopuksi Eurooppaan

Parhaat lentohinnat

25 parasta lentohintaa

Oslo

Oslo

Oslo on muille pohjoismaalaisille mielenkiintoinen matkakohde. Se muistuttaa paljon muita Pohjoismaita kaupunkikuvan, kulttuurin ja kielen osalta, mutta on kuitenkin erilainen.

Oslossa on kiinnostuneille tarjolla paljon erittäin tasokkaita museoita: Munch-museo, Viikinkilaivamuseo, Folkemuseet ja monia muita. Norjan värikäs historia ja taideperinteet yhdistyvät Oslossa. Ne ovat esillä useissa maailmanluokan museoissa. Myös kirjallisuus on korkealla tasolla. Oslossa voi myös mennä seuraamaan Hamsunin tai Ibsenin teatteriesitystä alkuperäisellä kielellä.

Paras aika vuodesta vierailla Oslossa on kevät ja kesä, ehkä erityisesti 17. toukokuuta. Kansallispäivää vietetään Oslossa erittäin innokkaasti, ihmiset osallistuvat juhlintaan runsain joukoin ja Oslo on täynnä tapahtumia. Liput ovat kaikkialla salossa, ja kaupunki täyttyy paraateista ja spontaaneista lauluesityksistä, jotka ovat oikea elämys myös ulkomaalaisille.

Shoppailukaupunkina Oslo on kehnonlainen. Osloa pidetään nykyään yhtenä maailman kalleimmista kaupungeista. Sekä vaatteet, ruoka että tupakka ovat kalliimpia kuin Suomessa. Tällä ei kuitenkaan ole paljon merkitystä, koska tarjonta on samanlaista kuin Suomessa, eikä Oslossa tai Norjassa käydä ensisijaisesti shoppailun vuoksi.

Osloon matkustetaan tunnelman ja kulttuurin takia.

Header
Subject
Body
Footer