Lennä viikonlopuksi Eurooppaan

Parhaat lentohinnat

25 parasta lentohintaa

Pristina

Pristina

Pristina on kaupunki, jolla on Jugoslavian sodan jälkeen ollut tietyllä tavalla huono maine. Kosovo on nyt kuitenkin uusi valtio ja pääkaupunki Pristina kasvava matkakohde. Pristina ei ole vielä täysin palautunut sodasta, mutta työ edistyy koko ajan.

Turistina Pristinassa ei kannata odottaa näkevänsä vanhan Euroopan loisteliaita rakennuksia. Syynä ei yllättävää kyllä ole sota, vaan kaupunki vain yksinkertaisesti on niin uusi. Pristina on kasvanut asteittain 1900-luvulla keskisuureksi kaupungiksi, jossa on noin 700 000 asukasta. Kaupunki on kiehtova vierailupaikka, mutta ei valitettavasti kovin kaunis betonitaloineen ja ympäröivine tasankoineen. Pristinassa kannattaa käydä, jos on kiinnostunut eurooppalaisesta, mutta silti eksoottisesta kulttuurista. Pristina sijaitsee Idän ja Lännen välissä, ja suurin osa väestöstä on muslimeja. Maalla on perinteitä, jotka ulottuvat niinkin kauaksi kuin vanhaan Bysanttiin.

Kun on nähnyt Pristinaa tarpeeksi, voi lähteä lyhyen matkan päähän Adrianmerelle. Siellä on loputtomasti mahdollisuuksia uintiin ja auringonottoon, mutta ihmisiä on huomattavasti vähemmän kuin Italian rannikolla meren toisella puolella.

Header
Subject
Body
Footer