Lennä viikonlopuksi Eurooppaan

Parhaat lentohinnat

25 parasta lentohintaa

Geneve

Geneve

Sveitsi on usein unohdettu ja aliarvostettu matkakohde, erityisesti Genèven osalta. Koska Genève sijaitsee Sveitsin ranskankielisellä alueella, siellä näkyy vahvasti pohjoisranskalaisen kulttuurin vaikutus. Genèvelle on kuitenkin kehittynyt aivan oma identiteetti.

Monet yhdistävät Genèven pankkeihin, ja niillä onkin siellä tärkeä sija. Vaikuttavia ja jyhkeitä pankkirakennuksia on kaikkialla kaupungissa. Pankkien kovia linjoja pehmentää Genèven järvi, joka sijaitsee keskellä kaupunkia ja jolla liikennöi pieniä höyrylaivoja. Kaupunkia somistaa myös Mont Salève -vuori, jonka kaupungin taustalla näkyvät rinteet ovat suosittu retkeilykohde sekä turistien että paikallisen väestön keskuudessa.

Genève on keskeisellä paikalla sijaitseva maailmankaupunki, jossa toimii useita kansainvälisiä viranomaisia ja instituutioita. Jos olet lukenut kirjailija Dan Brownin teoksen Enkeleitä ja demoneja, sinua saattaa kiinnostaa vierailu CERNissä. CERN on kansainvälinen hiukkasfysiikan tutkimuskeskus. Siellä on maailman suurin laboratorio, jonka kilometrien pituiset tunnelit ulottuvat sekä Genèven alle että Ranskan puolelle.

Mitä Genèvessä voi tehdä?

Jos shoppailu kiinnostaa, Genève on ylellisiin ostoksiin sopiva kaupunki. Kellot ja suklaa ovat klassikoita, jotka täyttävät odotukset. Kannattaa myös käväistä joillakin monista messuista, joita kaupungissa järjestetään kaikilla mahdollisilla aloilla elektroniikasta autoihin.

Jos matkustat Genèveen talvella, voit nauttia kaupungista ja lähteä lisäksi ylös vuorille harrastamaan hiihtoa tasokkaassa ympäristössä. Liikenneyhteydet toimivat usein ja hyvin, ja kaikki varusteet voi vuokrata paikan päältä.

Header
Subject
Body
Footer